Rust Grip®

Rust Grip®: Μεταλλικό Χρώμα Κατά της Διάβρωσης

Το Rust Grip® σφραγίζει ουσιαστικά οποιαδήποτε επιφάνεια και την προστατεύει ενάντια στη διάβρωση, στις καιρικές συνθήκες και στη φυσική φθορά. Αποτελεί 3 σε 1 σύστημα αφού μια απλή εφαρμογή Rust Grip® λειτουργεί σαν βάση (αστάρι), μεσαίο και κορυφαίο επίστρωμα μαζί.

Το Rust Grip® είναι υγρό επίστρωμα ενθυλάκωσης από πολυουρεθάνη, με βάση μεταλλικά στοιχεία, για τη θεραπεία της υγρασίας, το οποίο σφραγίζει τον αέρα, το νερό και τη σκόνη μακριά από την επιφάνεια που εφαρμόζεται. Το Rust Grip® είναι ανθεκτικό στα οξέα, τα άλατα και τα καυστικά υλικά.

 Για τα πρότυπα EPA VOC, το Rust Grip® εμπίπτει στην κατηγορία των μεταλλικών χρωμάτων.

Οφέλη του Rust Grip®:

 • Σύντομη εργασία- Το Rust Grip® αρχίζει τον κύκλο θεραπείας του μέσα σε μια ώρα μετά την εφαρμογή του, αρχικά διεισδύοντας  και στην συνέχεια διογκώνοντας  στους πόρους της επιφάνειας σφραγίζοντάς την πλήρως. 
 • Εφαρμογές – Το Rust Grip® προστατεύει ατσάλι, αλουμίνιο, σκυρόδεμα, ξύλο, υαλοβάμβακα και χρώματα με βάση το μόλυβδο. Είναι άριστο γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ελάχιστη προετοιμασία της επιφάνειας.
 • Τάξη Α Κατάταξη Φωτιάς – Σε περίπτωση φωτιάς, το Rust Grip® δε θα την ενισχύσει, αντίθετα θα βοηθήσει στη μη εξάπλωσή της.
 • Ισχυρό και Μόνιμο – Το Rust Grip® έχει διάρκεια ζωής 10+ έτη κάτω από κανονικές καιρικές συνθήκες ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τις επιφάνειες με δύναμη 6780 psi (473 bar).

 

Rust Grip®: Χαρακτηριστικά & Χρήσεις

Χρήσεις:

 • Ενθυλακώνει και σφραγίζει χρώματα με βάση το μόλυβδο, τον αμίαντο ή άλλα επικίνδυνα για την υγεία υλικά.
 • Προστασία από τη διάβρωση και τις καιρικές συνθήκες. Το Rust Grip® ελέγχει και προστατεύει από τις ακτίνες UV και δεν επηρεάζεται από εχθρικά περιβάλλοντα.
 • Εφαρμόζετε πάνω από σκουριασμένες επιφάνειες για να εμποδίσει την επέκταση της διάβρωσης. Το Rust Grip® θα σφραγίσει κάθε είσοδο της υγρασίας, του αέρα ή των χημικών απόβλητων που βοηθούν στην ανάπτυξη της διάβρωσης.
 • Προστατεύει τα πατώματα εμποδίζοντας την φθορά και τις βλάβες  είτε από το σκυρόδεμα και το μέταλλο είτε από άλλα υλικά.
 • Αντιολισθητικό όταν συνδυάζεται με αδρανή υλικά για χρήση γύρω από περιοχές με μεγάλη κυκλοφορία.
 • Προστασία από τις όξινες πιτσιλιές ή την συγκέντρωση. Το Rust Grip® δε θα επιτρέψει στα οξέα να διαπεράσουν μια επιφάνεια.
 • Πιστοποιημένο/δοκιμασμένο από τα εργαστήρια ASTM σαν «φράγμα νερού» πάνω από το σκυρόδεμα και την τοιχοποιία.

Rust Grip®:  Κατά του Γαλβανισμένου Μετάλλου

Με τη μοναδική του φόρμουλα, το Rust Grip® πρώτα εισχωρεί στους πόρους και κατόπιν διογκώνεται ώστε να τους γεμίσει πλήρως. Θωρακίζει με 6750-psi αντοχή εφελκυσμού την επιφάνεια και είναι σχεδιασμένο να αντιστέκεται στις μεγάλες καταπονήσεις συμπεριλαμβανομένων των χημικών ατμών και των παφλασμών. Η ταλάντευση της θερμοκρασίας από το ζεστό στο κρύο δεν θα βλάψει ή θα επηρεάσει την απόδοσή του.

Η Γαλβανισμένη λαμαρίνα και η εκ νέου γαλβανισμένη λαμαρίνα έχουν λάβει θεραπεία θερμής πίεσης με λάδια ψευδάργυρου.  Το Γαλβάνισμα δεν εισχωρεί μέσα στους πόρους αλλά μένει πάνω στην επιφάνεια. Όμως η Γαλβανισμένη λαμαρίνα στερείται τη δύναμη και την αντοχή του Rust Grip® και θα επαναφέρει τη διάβρωση σε 2 έτη. Στα πολύ θερμά κλίματα, η γαλβανισμένη λαμαρίνα θα ραγίσει, θα ξεφλουδίσει και θα επιδεινωθεί πολύ σύντομα.

Μία επιφάνεια με Rust Grip® είναι δυνατή και ελαστική. Το  Rust Grip® είναι μια ανθεκτική επίστρωση, η οποία προσφέρει μεγάλη διάρκεια ζωής σε ακραίες συνθήκες με εξαιρετική επίδοση στις γαλβανισμένες επιφάνειες. Διαρκεί 15 έτη στις πιο αντίξοες συνθήκες χωρίς να χρειάζεται η εφαρμογή κορυφαίου επιστρώματος

Rust Grip®: Κατά των συμβατικών υγρών επιστρωμάτων

Το Rust Grip®, με τους διαλυτικούς μεταφορείς που του επιτρέπουν να διεισδύει μέσα στους πόρους των επιφανειών, πλεονεκτεί κατά πολύ σε σχέση με τα κλασικά επιστρώματα.  Τα παραδοσιακά επιστρώματα εμμένουν στην τραχύτητα των στρωμάτων της  επιφάνειας και είναι ευαίσθητα στη φθορά κατά τη διάρκεια του χρόνου. Η οξείδωση και η όξινη βροχή μπορούν να εισαχθούν και να αρχίσουν τη διάβρωση, ακόμα κι αν το επίστρωμα επιφάνειας παραμένει άθικτο.

Το RUST GRIP® διαπερνά σε βάθος τους πόρους των μετάλλων ή του σκυροδέματος επειδή έχει κατασκευαστεί με διαλύτες που παρέχουν ύγρανση έτσι ώστε να μπορεί να προκληθεί η απόλυτη διείσδυση. Αφότου διαπεράσει τους πόρους της επιφάνειας, το Rust Grip® έλκει την υγρασία από την ατμόσφαιρα, η οποία κατόπιν αντιδρά με τα ενεργά συστατικά της συνιστώσας βάσης. Αυτό οδηγεί σε μια επίδραση αεριοποίησης των μορίων και διεύρυνσής τους αφού διογκώνονται μέσα στους πόρους για να εμποδίσουν την είσοδο του αέρα, των αερίων και της υγρασίας και να ενθυλακώσουν την επιφάνεια.  Μετά την ενθυλάκωση, το Rust Grip® θεραπεύει σε 6780 psi αντοχή επιφάνειας στον εφελκυσμό σε 3 εβδομάδες (το σκυρόδεμα είναι στα 3500 psi συγκριτικά) και συνεχίζει να σκληραίνει κατά τη διάρκεια του πρόσθετου χρόνου. Μετά την εφαρμογή των υπόλοιπων επιστρωμάτων διάβρωσης της αγοράς, η διάβρωση επανα-αναπτύσσεται συνήθως μετά από μόλις 6μήνες – 2έτη κάτω από την επιφάνεια της επίστρωσης, προκαλώντας φυσαλίδες στην επιφάνεια από την αεριοποίηση της διάβρωσης.  Αυτό συμβαίνει επειδή η επιφάνεια είχε αναπτύξει μια σκουριά λάμψης προτού να εφαρμοστεί τελικά το επίστρωμα διάβρωσης, το οποίο δεν έχει σχεδιαστεί για να διαπερνά και να ενθυλακώνει επιφάνειες. Αυτός είναι και ο λόγος για την επανεμφάνιση της  διάβρωσης. Το Rust Grip® εισχωρεί κατευθείαν στο εσωτερικό της επιφάνειας, διαπερνώντας τη σκουριά, διογκώνεται και ενθυλακώνει έτσι ώστε η επιφάνεια να μην μπορεί να αναπνεύσει, να μην επηρεάζεται από την υγρασία και να μην οξειδωθεί πάλι.

Η διαδικασία ενθυλάκωσης ενισχύει ολόκληρη την επιφάνεια που καλύπτει. Όταν πρόκειται για συνδυασμό σκυροδέματος και μετάλλου (όπως σε μια κατασκευή γέφυρας), το Rust Grip® εισχωρεί και γεμίζει κάθε πόρο, κάθε ρωγμή, κάθε βίδα ενώ ταυτόχρονα τα ενώνει όλα μαζί.  Παράδειγμα: Γέφυρα στην πολιτεία Georgia. Η Γέφυρα επιδεινώθηκε με την πάροδο του χρόνου από τους 10 τόνους χωρητικότητα στους 3 τόνους. Πραγματοποιήθηκε η επισκευή και όλη η γέφυρα επιστρώθηκε με το Rust Grip®. Αποτέλεσμα: 21 τόνοι χωρητικότητα φορτίου.

Το Rust Grip® είναι μοναδικό στη φόρμουλά του. Πολλοί από τους ανταγωνιστές του έχουν δημιουργήσει επιστρώματα ασημένιου χρώματος για να μοιάζουν με το Rust Grip®, αλλά δεν έχουν ούτε τη συγκρίσιμη απόδοση ούτε το υπόβαθρο των εργαστηριακών δοκιμών. Το Rust Grip® έχει περάσει όλα τα πρότυπα ενθυλάκωσης για τα επικίνδυνα για την υγεία υλικά, όπως για τα χρώματα που έχουν σαν βάση το μόλυβδο και τον αμίαντο. Σαν αποτέλεσμα το Rust Grip® είναι κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια τέτοια εργασία. Το Rust Grip® έχει δοκιμαστεί σε εθνικό επίπεδο για να αποδειχθεί ότι μπορεί να διαπεράσει τον κόκκινο μόλυβδο. Ο υπάρχων κόκκινος μόλυβδος έχει μια δοκιμή έλξης 100 psi. Μετά την ενθυλάκωση με το Rust Grip®, η δοκιμή έλξης ήταν 580psi στην ίδια επιφάνεια—απόδειξη ότι το Rust Grip® ενθυλακώνει, διαπερνά και σφραγίζει μια επιφάνεια. Κανένα άλλο επίστρωμα στην αγορά έχει δείξει τέτοια αποτελέσματα είτε στις εργαστηριακές δοκιμές είτε σε πεδίο πραγματικών δοκιμών.  Το Rust Grip® δεν απαιτεί την εφαρμογή κορυφαίου επιστρώματος και ως εκ τούτου αποτελεί σύστημα ενός επιστρώματος μειώνοντας 60% το κόστος προμήθειας και τοποθέτησης υλικού.  

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 1. Σε ποιες επιφάνειες μπορεί να εφαρμοστεί το Rust Grip®;

Το RUST GRIP® μπορεί να εφαρμοστεί σε υπάρχων ή καινούριο χάλυβα, στο αλουμίνιο, στο σκυρόδεμα, στο ξύλο καθώς και στο σκουριασμένο ή διαβρωμένο χάλυβα και αλουμίνιο.

 1. Πώς πωλείται το Rust Grip®?

Σε δοχεία των 5 & 25 κιλών.

 1. Μπορεί το Rust Grip® να αντισταθεί στα χημικά;  

Το Rust Grip® έχει δοκιμαστεί ενάντια σε 1.500 διαφορετικά χημικά και είναι μη κατάλληλο μόνο σε συνεχή βύθιση στην αμμωνία και στα παράγωγά της.

 1. Τι μπορείτε να κάνετε για τα προβλήματα διάβρωσης στη Πετρελαϊκή   Βιομηχανία;

*Διάβρωση στις δεξαμενές πετρελαίου και στις αντλίες – Αυτές οι δεξαμενές περιέχουν το λεγόμενο μαύρο πετρέλαιο.

Το Rust Grip® εφαρμόζεται σε ολόκληρη την επιφάνεια των δεξαμενών και των αντλιών για να σφραγίσει και κλειδώσει έξω τον αέρα και την υγρασία.

*Οι ράβδοι χάλυβα σε ρόλους που παράγονται για χρήση σε κατασκευαστικές εργασίες αποθηκεύονται σε εξωτερικό περιβάλλον για παραπάνω από έξι μήνες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την παρουσία διάβρωσης εξαιτίας του κρύου και της μεγάλης έκθεσης στις ατμοσφαιρικές συνθήκες.

Το Rust Grip® μπορεί να επιδείξει εξαιρετική προστασία για τους ράβδους χάλυβα που αποθηκεύονται σε εξωτερικούς χώρους. Οι ράβδοι μπορούν να ψεκαστούν μιας και ο ψεκασμός είναι η πιο γρήγορη εφαρμογή.

5.   Ποιο επίστρωμα είναι καλύτερο για την προστασία ενάντια στα οξέα;

Σε ένα εργοστάσιο λιπασμάτων υπάρχουν δεξαμενές που περιέχουν συμπυκνωμένα οξέα. Κατά τη διάρκεια των ετών χρήσης, τεράστια διάβρωση έχει παρατηρηθεί, οπότε μια βιομηχανική βαφή που να αντέχει κατά 98% τα συμπυκνωμένα οξέα.

Το Rust Grip® δημιουργήθηκε για να αντέχει υψηλές συγκεντρώσεις οξέων.

 1. Ποιο επίστρωμα είναι καλύτερο για την προστασία ενάντια στις καυστικές ουσίες;

Σε μια βιομηχανία απορρυπαντικών, το πρόβλημα των χαλύβδινων δεξαμενών, που περιέχουν καυστική σόδα, είναι η σκουριά και η διάβρωση.

Το Rust Grip® έχει σχεδιαστεί για τέτοιου είδους προβλήματα διάβρωσης. Θα διεισδύσει στους πόρους της μεταλλικής επιφάνειας και γίνεται μέρος της προστατεύοντας έτσι το μέταλλο από τη διάβρωση.

 1. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Rust Grip® και του μετατροπέα σκουριάς;  

Το Rust Grip® λειτουργεί εισχωρώντας μέσα από μια επιφάνεια καλύπτοντας τη σκουριά της εμποδίζοντας την περαιτέρω επέκταση.  Οι μετατροπείς σκουριάς λειτουργούν χημικά αλλάζοντας τη σκουριά σε μια καλοήθη μορφή, η οποία διαρκεί μόνο 3 μήνες και μετά πρέπει να επαναεπιστρωθεί.

 1. Ποιες προφυλάξεις πρέπει να πάρω όταν εργάζομαι με το Rust Grip®;

Τις συνηθισμένες προφυλάξεις ασφαλείας συμπεριλαμβανομένου και του προστατευτικού ιματισμού. Το Rust Grip® είναι USDA-πιστοποιημένο (με αυθεντικό έγγραφο πιστοποίησης) και ασφαλές, αλλά θα παραμείνει στο δέρμα για πολλές εβδομάδες τραυματίζοντάς το.

Επειδή το Rust Grip® λειτουργεί γρήγορα, μην αφήνετε το δοχείο ανοιχτό στον αέρα για παραπάνω από 4 ώρες, διαφορετικά το Rust Grip® θα στεγνώσει με τη υγρασία της ατμόσφαιρας και θα αρχίσει τη θεραπεία του. Να είστε προσεκτικοί κατά τη σφράγιση του δοχείου καθώς τυχόν υπόλειμμα του Rust Grip® πάνω στο στόμα του δοχείου ή στο καπάκι μπορεί να προκαλέσει την ένωση (χωρίς τη δυνατότητα αποσφράγισης) των δύο επιφανειών. Ένα πινέλο ή ένα ρολό που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή του Rust Grip® δεν μπορεί να καθαριστεί και να επαναχρησιμοποιηθεί.

 1. Πώς να καθαρίσω το Rust Grip®?

Εφ' όσον καθαρίζεται αμέσως αφότου εφαρμόζεται, το Rust Grip® μπορεί να αφαιρεθεί με xylene ή MEK. Δεν υπάρχει τρόπος να αφαιρεθεί το Rust Grip® αφού έχει τοποθετηθεί. Τα πινέλα και τα ρολά πρέπει να πεταχτούν. Όλα τα εξαρτήματα του μηχανήματος ψεκασμού πρέπει να καθαριστούν με διαλύτες. Κατά τη διακοπή για το μεσημεριανό γεύμα, σφραγίστε το δοχείο του Rust Grip®, ψεκάστε με διαλυτικό τη μηχανή και τους σωλήνες και αφήστε τη χοάνη μέσα σε δοχείο με διαλυτικό.